nvidia-gtx-480-pokori-hd-5970
Novinka nVidia GTX 480 - pokoří HD 5970?

nVidia GTX 480 - pokoří HD 5970?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 3. 2010 00:30 57

Podívejme se společně na nové video, které uniklo na internet. V hlavní roli je Tom Petersen z nVidie a grafika GTX 480.

Reklama

Společnost nVidia neměla nikdy v české kotlině na růžích ustláno. Nová generace DX11 grafik vzbuzuje takovou pozornost, že hurikán Jimena, který na jihu Kalifornského poloostrova nenechal nikoho chladným, je proti tomu tomu „slabý odvar“. Spekuluje se denně, skoro 130 stran na našem fóru svědčí o abnormálním zájmu fanoušků grafických karet, kteří hltají jakoukoliv novou informaci o nové generaci karet zelených. Není tomu tak ale jen u nás, davová „psychóza“ nabírá na obrátkách po celém světě. Tentokrát si nVidia dala opravdu záležet. Ven se dostane jen minimum informací, pokud něco prosákne, ručí za to dotyčná osoba vlastním krkem. Ředitel marketingu MCP nVidia Tom Petersen byl v hlavní roli na našem magazínu již 8.12, kdy jsme vám jako první v ČR přinesli novinku o SLI karet GTX 480. Nyní, v době konání veletrhu CeBIT má opět co říct - zajímavé je hlavně video, které uniklo na internet.

nVidia GTX 480 - pokoří HD 5970?
i Zdroj: PCTuning.cz

nVidia GTX 480 - pokoří HD 5970?
i Zdroj: PCTuning.cz

V něm můžete vidět grafiku GTX 480 v testu Unigine Heaven Benchmark. Základem testované platformy je poté procesor Core i7 960 na frekvenci 3337 MHz. Tom prohodí pár slov o srovnání HD 5870 a GTX 480 v syntetickém DX11 benchmarku, který vzhledem k absenci „skutečných“ DX11 her může být takovým malým vodítkem, jak si karty povedou v opravdových DX11 hrách. GTX 480 poráží současnou nejvýkonnější jednočipovou grafiku ATI rozdílem třídy. Dále se dočkáme malého zákusku v podobě nVidia 3D Vision Surround a dvojice karet v SLI. Pojďme na to ale z druhé strany ... nVidia si určitě zadělala na „vroubek“ i u skalních příznivců, přeci jen čekání na oficiální uvedení nové generace nebere konce. Zajímavé je však sledovat, jak se s tím vyrovnávají skalní fanoušci konkurence.

Multi-GPU není pro každého, neduhy ve formě vysoké spotřeby, zahřívání a „ne vždy stoprocentního“ škálování SLI a CrossFire chce řešit jen málokdo. Nyní se karta obrací - alespoň podle diskuzí. Nebudou nakonec podle Ch. Demerjana a jeho prognóz tím žhavým, drahým a nenasytným kolosem nereferenční karty HD 5970 (Ares)? Pokud nVidia nabídne (avizovaný) 30% výkon nad HD 5870 a k tomu úměrnou cenu, není co řešit - možná jim tak i odpustíme ten nikdy nekončící příběh s uvedením nových karet na trh  ...

Zdroj: Youtube

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama