catalysty-maji-dalsi-problem
Novinka Catalysty mají další problém

Catalysty mají další problém

Z. Obermaier

Z. Obermaier

9. 2. 2010 07:36 78

Při testování jsem zjistil celkem závažný problém, v posledních ovladačích nefunguje Teselace.

Reklama
Catalysty mají další problém
i Zdroj: PCTuning.cz

Jelikož už pilně pracujeme na recenzi nových grafik, aby mohl test DX11 GeForce za pár týdnů vyjít, museli jsme přeměřit také Radeon HD5870 a HD5970 ve starších a hlavně desítce nových her.  A právě v těch nových hrách jsem objevil závažný problém. Od ovladače Catalyst 9.12 nefunguje Teselace ani v benchmarku Unigine Heaven a ve hře STALKER Call Of Pripyat (včetně benchmarku). V benchmarku můžete klávesu F3 (Teselace) mačkat jak chcete, teselace se prostě nekoná. U zmíněného benchmarku hry STALKER se problém projeví zmizením voleb DX11 a Teselace nejde zapnout. Tento problém ještě dnes hodlám ozkoušet ve hře DiRT 2 a dalších DX11 titulech. Abych se přesvědčil, že je problém v ovladači, zkusil jsem všechny od Catalyst 9.10 až do posledního hotfixu Catalyst 10.1. Vše fungovalo jak má pouze do verze Catalyst 9.11. Ostatně zkuste si to sami ... benchmarky si mohou majitelé Radeonů HD5000 stáhnou z webu zdarma.

PS. Ještě pro úplnost doplním konfiguraci: Core i7-920 (3,8 GHz), 12GB RAM DDR3-1600 MHz, deska Asus Rampage II Extreme, Radeon HD 5970, Radeon HD5870. Úplně čerstvá instalace Windows 7 x64 Ultimate. Systém jsem nainstaloval, pak už jen ovladače a benchmarky. A prostě nefunguje ...

PS2. Nejsem sám, na webu je s tímto problémem už spousta lidí, stačí Googlit ... Vaše zkušenosti, zdali to funguje nebo nefunguje i u vás nás zajímají! Napište nám, jakou máte konfiguraci a zdali to funguje. Bláboly ohledně RC verze jsou bezpředmětné, se staršími ovladači to fungovalo, s novými nikoliv. Na stejné (oficiální) verzi systému.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama