notion-ink-adam-tablet-s-minimalni-spotrebou
Novinka Notion Ink Adam - tablet s minimální spotřebou

Notion Ink Adam - tablet s minimální spotřebou

Michal Mitrega

Michal Mitrega

10. 2. 2010 08:00 7

Notion Ink Adam je tablet, který díky použití nestandardního displeje vydrží s tříčlánkovou baterií až 160 hodin běžného provozu.

Reklama
Notion Ink Adam - tablet s minimální spotřebou
i Zdroj: PCTuning.cz

Nový tablet je postavený na platformě NVIDIA Tegra a operačním systému Android. Hlavní výhodu ovšem představuje inovativní displej od Pixel Qi s minimálním odběrem pouhých 0,2W v electrophoretic reflective režimu. Notion Ink Adam tak vydrží až 160 hodin, do kterých se nezapočítává pouze čtení knížek, ale i běžná práce na internetu a prohlížení videa.

Oproti tomu iPad nezůstane nabitý ani 10 hodin. CEO společnosti Notion Ink ještě vyzdvihnul, že kdyby Apple osadilo do svého iPadu čip NVIDIA Tegra, výdrž by se zvýšila 2x - 3x. Tegra navíc zvládá 1080p video, zatímco iPad zobrazí video sotva na čtvrtinovou plochu.

Notion Ink Adam - tablet s minimální spotřebou
i Zdroj: PCTuning.cz

Vraťme se ale k tabletu Adam, který se bude vydávat ve dvou verzích s neznámou odlišností - jedné tlusté 12,9 mm a druhé 11,6 mm. Notion Ink se už údajně dohodnul se silnými hráči na poli nakladatelství, takže při představení bude z čeho vybírat. Další detaily se dozvíme na výstavě Mobile World Congress 2010.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama