realny-vykon-geforce-380
Novinka Reálný výkon GeForce 380?

Reálný výkon GeForce 380?

Z. Obermaier

Z. Obermaier

9. 1. 2010 08:39 52

V tuto chvíli již významní novináři znají pravdu o výkonu GeForce 300, přinášíme vám ho exklusivně jako první

Reklama
Reálný výkon GeForce 380?
i Zdroj: PCTuning.cz

GeForce 300 v akci

Před týdnem jsme vám nabídli jakýsi předpoklad výkonu, který běhal po mailových schránkách a webem. Čísla jsme viděli, ale netvrdili jsme, že to tak bude. Přesvědčte se sami v tehdejší zprávě, sami jsme čekali na potvrzení čísel, a koukali na ně hodně překvapeně. I když to stále není oficiální, ke zrušení NDA dojde až za několik dní, některá data už se na veřejnost dostala. Zdali jsou to už konečně ta pravá ale opět tvrdit nemůžeme, je víkend a není moc co číst, tedy si trochu vzrušení a možnost si zakomentovat čtenáři jistě zaslouží. Dokud si kartu sami neotestujeme, jsou stejně všechna čísla nerelavantní. Výběrem her lze s čísly čarovat významně nahoru i dolů.

Reálný výkon GeForce 380?
i Zdroj: PCTuning.cz

Někdo na fóru XS si dal práci a zakomponoval uniklé informace o výkonu do procentuálního grafu ze serveru Techpowerup. Tady vidíme, že GeForce 380 bude o 5 procent pomalejší než Radeon HD 5970 a zhruba o 20 procent výkonnější než Radeon HD 5870. Spotřeba by měla být nižší než GeForce GTX 295, výkon zhruba o 10 procent vyšší. Pokud jsou tato čísla už opravdu pravdivá, je stále výkon jediného jádra GF100 celkem vysoký, dohání i duální řešení konkurence. V každém případě se ale dřívější předpoklady z minulých zpráv zřejmě nepotvrdí, tohle se už zdá hodně reálné. Ještě jednou připomínám, že v závislosti na vybraných hrách, nastavení vyhlazování a podobně se dá s výsledkem hodně hýbat dle libosti. Když bych zveřejněné údaje zakomponoval do mého posledního měření Radeonu HD 5970, vyšlo by to takto:

Reálný výkon GeForce 380?
i Zdroj: PCTuning.cz

Průměrný výkon s vyhlazování 4xAA (8xAA zatím nepočítám, nevím jak si s ním GF100 poradí) v rozlišení 2560x1600 je nyní tento: GeForce GTX 295 je o 14 procent výkonnější než Radeon HD 5870 a o 19 procent slabší než Radeon HD 5970. Pokud tedy přihlédneme k dnes zveřejněným číslům, posunul by se výkon GeForce 380 asi 9 procent nad GTX 295. Tedy by byl o 23 procent výkonnější než Radeon HD 5870 a za Radeonem HD 5970 by zaostával kolem 10 procent. No zní mi to hodně reálně ... co říkáte?

Vše je ale zatím počítáno proti současným ovladačům a bez výkonu 8xAA, kde prý NVIDIA hodně zapracovala. Nakonec může být tedy výkon skutečně +/- 5 procent pod Radeonem HD 5970 i v našich testech (možná i více, kdo ví?), do uvedení se může také mnohé změnit. Karty možná bude mít vyšší takty, na finální soudy je ještě hodně dlouhou dobu čas.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama