spolecny-boj-piratskych-stran-proti-dohode-acta
Novinka Společný boj pirátských stran proti dohodě ACTA

Společný boj pirátských stran proti dohodě ACTA

FidoUncle

FidoUncle

2. 12. 2009 10:07 16

 V oblasti mezinárodní regulace Internetu začíná jít do tuhého. Podaří se zastavit smlouvu ACTA?

Reklama

Že by nahrávací společnosti, filmový průmysl, ochranné svazy a různé firmy, kterým jde jen o peníze a ne svobody člověka v 21. století, Internet rády sešněrovaly všelijakými nařízeními víme už dlouho. Nyní se však zdá, že tyto snahy bohužel začínají nabírat čím dál větší sílu. Celosvětové hnutí pirátských stran proto vyzývá k boji proti připravované mezinárodní smlouvě ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), česky "Obchodní dohoda proti padělání". A Česká pirátská strana samozřejmě nemůže stát bokem.

Společný boj pirátských stran proti dohodě ACTA
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Negativní dopad přijetí smlouvy dokládá i fakt, že smlouva je připravována tajně s odvoláním na národní bezpečnost USA. Není nezajímavé, že informace, které na Internet již unikly, svědčí o zřejmé podobě ACTA s legislativou Spojených států, především pak "Digital Millenium Copyright Act". Název sice mluví o "padělání", ale v samotném textu smlouvy se mu věnuje jen malá část. ACTA je primárně zacílena na copyright.

Jiří Rezek, místopředseda ČPS, přidal varování: "Nikdo si nemůže myslet, že se ho toto opatření nedotkne. Pokud například cestujete, celníci vám mohou bez náhrady odebrat zařízení, na kterém bude podle nich uložen ilegální obsah. Tedy například MP3 přehrávač, telefon, ale i notebook!"

Proti této smlouvě vystupuje kromě 17 podepsaných pirátských stran i sdružení 1500 evropských internetových poskytovatelů EuroISPA. Pokud se chcete zapojit i vy, připojte se k chystané petici na naší i evropské úrovni.

Zdroj: www.ceskapiratskastrana.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama