microsoft-odpojil-tisice-hracu-od-xbox-live
Novinka Microsoft odpojil tisíce hráčů od Xbox Live

Microsoft odpojil tisíce hráčů od Xbox Live

Martin Stančík

Martin Stančík

11. 11. 2009 17:42 11

Microsoft prohlásil, že bude hráče, kteří upravují své konzole, aby na nich mohli hrát pirátské hry, odpojovat od sítě Xbox Live.  

Reklama

Společnost také potvrdila, že již "malé procento" z 20 milionů uživatelů Xbox 360 odpojila. Podle některých odhadů softwarový gigant již odpojil 600 000 uživatelů. "Všichni zákazníci by měli vědět, že pirátsví je ilegální a modifikace konzole Xbox 360 ke hraní pirátských kopií her porušuje podmínky užívání Xbox Live," píše v prohlášení Microsoft a dodává, že "těmto lidem bude na síť Xbox Live odepřen přístup." Uživatelé mohou na své konzole jednoduše nainstalovat software, díky kterému pak lze hrát pirátské video hry. Microsoft neoznámil, jak rozeznává, který Xbox tento software využívá a který nikoli. Úprava konzole jde provést také pomocí čipu.

Microsoft odpojil tisíce hráčů od Xbox Live
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle dostupných informací se uživateli, který hraje pirátské hry, při připojování k síti Live objeví hláška "Vaší konzoli byl odepřen přístup k síti." Konzoli tedy nejde připojit k Xbox Live, avšak dál normálně funguje. Podle expertů díky pirátství přichází herní průmysl ročně o 750 milionů liber. Ve Velké Británii nyní soud zamítl odvolání člověka, který díky čipu na své konzoli hrál pirátské kopie her. Podle soudu toto jednání jednoduše porušuje podmínky užívání zařízení.
 

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama