francouzsky-ustavni-soud-dal-hadopi-zelenou
Novinka Francouzský Ústavní soud dal HADOPI zelenou

Francouzský Ústavní soud dal HADOPI zelenou

FidoUncle

FidoUncle

23. 10. 2009 14:23 8

 Země galského kohouta dala světu myšlenky francouzské revoluce, které následny hýbaly Evropou celého 19. století. Francouzi po 200 letech bohužel mění názor.

Reklama

Zákon známý pod zkratkou HADOPI, nebo také třikrát a dost, se ve své druhé verzi stane platnou právní normou. Francouzský Ústavní soud totiž prohlásil, že není v rozporu s francouzskou ústavou. Členové “Hadopi úřadu” budou jmenováni příští měsíc, takže první varování mohou občané očekávat počátkem příštího roku. První odpojování od Internetu se pravděpodobně dostane na pořad dne někdy před prázdninami roku 2010 a to na úředníky nezvyklým tempem až 1000 uživatelů denně.

Francouzský Ústavní soud dal HADOPI zelenou
i Zdroj: PCTuning.cz

A aby toho nebylo málo, 20. října(X.) Evropský parlament schváli dodatek 138 Telekomunikačního balíčku ve znění, kdy k odpojení od Internetu není potřeba ani rozhodnutí soudu a stačí pouhé podezření. Jeremie Zimmermann, mluvčí serveru www.laquadrature.net komentoval rozhodnutí parlamentu takto: “Evropská komise, tedy ministři členských států EU, již delší čas vyvíjela snahu regulovat Internet a “zneškodněním” dodatku 138 se jí to podařilo. Je ostudou Evropského parlamentu a především reportéra případu Catherine Trautmann, že nevyjádřil dostatek politického intelektu k prosazení svého a k ochraně práv občanů EU. I přes zajímavou a podnětnou diskusi se dodatek 138 stal pomníčkem nedostatečné síly Evropského parlamentu jako jediné opravdu volené instituce.”

Bez komentáře...

Zdroj: www.tcmagazine.comwww.laquadrature.net

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama