kaspersky-chce-konec-anonymniho-internetu
Novinka Kaspersky chce konec anonymního Internetu

Kaspersky chce konec anonymního Internetu

FidoUncle

FidoUncle

19. 10. 2009 00:00 32

Kaspersky Lab pravděpodobně znáte jako tvůrce antivirového a bezpečnostního software. Přečtěte si jak představuje Internet její CEO. 

Reklama

CEO ruské společnosti Kaspersky Lab není nikdo jiný, než její zakladatel Eugene Kaspersky. Minulý týden jej vyzpovídala Vivian Yeo ze server ZDNet Asia. Jistě musíme chápat v jakém prostředí se Eugene Kaspersky pohybuje a jaké okolnosti formulují jeho názory. Mě by se však představa kterou nastínil ani trochu nelíbila.

Kaspersky chce konec anonymního Internetu
i Zdroj: PCTuning.cz

A o čem, že to tedy mluvil? Pan Kaspersky by rád zavedl mezinárodní ID kartu pro přístup k Internetu. Tedy jakýsi internetový pas. Jako zdůvodnění uvedl: “Internet byl navržen pro uzavřenou skupinu lidí. Americké vědce a armádu. Následně byl otevřen pro širokou veřejnost a to bylo špatně.” Dále pak pokračoval: “Rád bych změnil fungování Internetu zavedením jeho regulace internetovými pasy, internetovou policií a mezinárodními dohodami o dodržování internetových standardů. Pokud by některá země nesouhlasila nebo nezajistila dodržování uzavřené dohody, prostě ji odstřihněme.”

Na toto reagoval například Matt Zimmerman, právník Electronic Frontier Foundation, slovy: “Je to absurdní. Stejně tak můžete zavést regulaci off-line světa. Každý nákup by tak měl být monitorován, měly by se zakázat hotovostní platby a měli bychom nainstalovat kamery kamkoli to jde, protože všechna data, která získáte přece mohou někomu pomoci. Uvědomme si, že soukromí každého z nás je důležitá hodnota. Takovéto snahy by proto neměly být nikým podporovány.

Snad každý znáte Orwellův román 1984...není vám to povědomé?

Zdroje: www.ceskapiratskastrana.czwww.theregister.co.uk

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama