windows-nebo-linux
Software Novinka Windows nebo Linux?

Windows nebo Linux?

Martin Stančík

Martin Stančík

9. 9. 2009 00:00 13

Na internetu byla zveřejněna brožura a výukový program, které Microsoft distribuuje mezi zaměstnance velkého obchodního řetězce. Ti by podle ní měli propagovat Windows namísto Linuxu.

Reklama


Apple dlouhou dobu "pomlouvalo" konkurenční operační systém Windows v rámci svých reklam Get a Mac a Microsoft na to před pár měsíci odpověděl sérií spotů s názvem Laptop Hunter. Podle webu DailyTech se Microsoft a management amerického řetězce s elektronikou Best Buy nově dohodli, že budou zaměstnancům obchodu distribuovat "tréninkové materiály," které by jim měly poskytnout "informace o tom, jaký pohled má na rozdíl mezi Linuxem a Windows samotný Microsoft." Zaměstnanci Best Buy by pak tento názor měli samozřejmě se softwarovým gigantem sdílet a šířit jej mezi zákazníky.

Windows nebo Linux?
i Zdroj: PCTuning.cz

"Windows vám nabízí kompatibilitu. Nákup počítače však není jen o samotném PC, ale také o softwaru a zařízeních, které se k němu vztahují. Protože Linux podporuje méně aplikací, práce na počítači s tímto systémem tím bude ovlivněna," píše se v manuálu. Navíc v tabulce Microsoft uvádí, že Linux postrádá "autorizovanou podporu pro uživatele" a ignoruje tím fakt, že různé distribuce Linuxu mají své vývojářské týmy, které podporu nabízejí. Dále softwarový gigant tvrdí, že na Linuxu nemůžete hrát hry jako World of Warcraft, což samozřejmě není pravda.

Windows nebo Linux?
i Zdroj: PCTuning.cz

Microsoft také uvádí, že Linux nepodporuje video rozhovory ani Windows Live - společnost však zapomíná na to, že Linux nabízí mnoho jiných alternativ. Na konci "tréninkového programu" pak dotyčný vyplní krátký test, ve kterém se například objevuje věta "Linux je bezpečnější, než Windows" a člověk musí zaškrtnout, zda je to pravda či nikoli. A abychom Microsoftu nekřivdili - pokud je zaškrtnuta kladná odpověď, je na konci testu vyhodnocena jako chybná. I když se bezpečnost Windows čím dál více zlepšuje, nedovoluje si Microsoft s tímto "tréninkovým programem" trochu moc?
 

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama