windows-7-oem-zdarma
Novinka Windows 7 OEM zdarma?

Windows 7 OEM zdarma?

Martin Stančík

Martin Stančík

29. 6. 2009 00:00 7

Mnoho analytiků a blogerů v poslední době tlačilo na Microsoft, aby poskytl upgrade z Windows Vista na Windows 7 zdarma, a částečně se tak stane.  

Reklama


Zákazníci, kteří si od června do ledna koupí počítač s před-instalovanou verzí Windows Vista dostanou u některých výrobců PC zdarma upgrade na Windows 7. Této akce se zatím účastní pouze dva výrobci počítačů - HP a nově také Lenovo. Upgrade zdarma však dostanou pouze zákazníci, kteří si objednají 25 a méně počítačů, čehož si poprvé všiml analytik Michael Silver ze společnosti Gartner a vyzval větší firmy, ať také bojují za svůj upgrade zdarma.

Podobnou akci "upgrade zdarma" Microsoft vyhlásil také u přechodu z Windows XP na Visty - tenkrát to bylo omezeno na pět počítačů. Microsoft se však nemusí bát, že by velké firmy jeho nový operační systém nechtěly - nemají totiž příliš na výběr. Konkurenční systém Linux nebo OS X mnoho nadnárodních korporací nepoužívá. A protože softwarový gigant neriskuje úbytek byznysových zákazníků, nebude jim přece dávat upgrade z Visty na Windows 7 zdarma, dodává Silver.
 

Zdroj: Dailytech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama