sony-predstavilo-nove-psp
Novinka Sony představilo nové PSP

Sony představilo nové PSP

Martin Stančík

Martin Stančík

3. 6. 2009 00:00 4

Společnost Sony včera představila menší a lehčí verzi své přenosné herní konzole s názvem PSP Go. Konkurence mezi Sony a Nintendem se přiostřuje.  

Reklama

Pár hodin před odhalením nového PSP se konkurenční Nintendo pochlubilo, že již prodalo více než 15 milionů kopií úspěšné hry Wii Fit a koncem tohoto roku plánuje vydání nové verze - Wii Fit Plus.

Za tímto ohromným úspěchem Ninentenda je hlavně fakt, že se společnost narozdíl od konkurenčního Sony a Microsoftu nesoustředí jen na hard-core hráče. Sony PSP Go se v Severní Americe a Evropě začne prodávat od prvního října za 249 dolarů (cca 4700 Kč) - v Japonsku se nezvykle objeví až o měsíc později.

Zařízení by mělo být co do velikosti poloviční oproti PSP 3000 a ztratit by mělo až 40% své hmotnosti, píše agentura Reuters s odvoláním na představitele Sony. Je zřejmé, že japonská společnost do své nové přenosné herní konzole vkládá velké naděje - do března příštího roku plánuje prodat 15 milionů kusů PSP, což je asi o milion více, než se jí podařilo v roce předchozím.

PSP Go, které bude asi tak velké, jako běžné telefony s dotykovým displejem bude disponovat Wi-Fi a k ukládání dat poslouží 16GB paměť. Co se prodejnosti týče, finanční krize se nebojí ani konkurenční Nintendo - šéf této společnosti pro Severní Ameriku Fils-Aime dokonce prohlásil, že firma v tomto roce očekává až 19% nárůst tržeb.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama